jueves, 14 de mayo de 2009

més Shanghai nights ...

Pues era una nit de divendres, i me convidaren al cumple del todopoderós danés, cada día més infantil, a voltes l´abraçaria, i si tinguera mamelles mel follaria també, però altres li diría bon día en una navaixà a la gola. Odie les hipocresies dels cumpleaños felis, tot fent bona cara i regalant coses, quan la majoria d´estupids detalls acabarán en tres anys en algun rincó de la casa abandonats o directament a la basura. Si regales roba o pelicules o un descapotable, això ja té més ús, però t´obliga a tornar el favor el dia del cumple de la persona que t´ha regalat, lo que encara toca més els ous. Jo canviaria els cumples per despedides de soltero, perquè ixa és altra, si algo dona més asco que els pseudo-amics, són les novies dels pseudo-amics. Visca la hipocresía.


Lo que siga, ahí estic jo anant al restaurant checo que m´havien convidat, i pel camí dos mujerzuelas se m´acosten. ¿Qué tindrien, 18 o 19 anys? Igual més, en les xines mai se sap. No anaven vestides de puta, eren dos xiques normal i corrent. Se fiquen a menjar-me lo bola, i jo dic : que collons voleu? en inglés, o siga : what the fucking fuck do you want from me? y en cara de por me diuen que si les convidava a sopar. Segurament m´havera pogut fer el sompo, i anar en elles, sobar a la que está més bona i montarme la festa el pito ampalmat, però anava en presses, i eixos moments l´assumpte donava més gena que un ou podrit salat. Total, jo anava cap al sopar, me donaren llàstima i les doní el aguinaldo, no sense una mirà de despreci, recriminant que no estava bé el que feien... allá elles i el dimoni.


La nit prometía una bufa de cervessa i alguna xorba on fer cova, però desgraciadament, pa variar de que no, es quedà en lo primer. Després del sopar en el bar, on podeu vore fotos de la gent, anarem al logo. En teoría tot lo món anava a eixir, però se ginyaren com a putes i dormir la mona después de la bufa, total, que quedarem Tomás, el sueco , una checa (que no estava bona) i un tipo... que estava ahí i jau. Jo volia pegar a fugir, entre altres coses, no tenia interés per cap cosa femenina de les que allí habitaven, tampoc. Mos anem al super-logo de la muerte, i això era... un paffeto que eren dos subhabitacions en un water plens de rallajos, ple de gent rara, de putes, maricons, drogates, fumaporros, ralleros, chiruanos vestits de hip hop, negres en traje i monyos a lo Craig david, guarres en pantalons de campana y ulleres de mosca dels anys catapum... vamos, una caterva de yonquis i drogadictes avernics, a mi això se m´antoixava sodoma i gomorra, faltava el Pachuli tragant llangonisses. Waters unisex, tu pijant i al costat uno fentse ralles i a l´altre dos follant. Ni que dir que la majoria eren xinos fashion i tots els altres extrangers, això només passa en shanghai. Trati de fer varies fotos però no eixien bé, aixina que ho deixi estar. Teniu un intent per ahí...

Després de gandulejar borratxo i vore com la gent liava porros (cosa rara en xina, però com uno dels fumetes me digué : en xina als extrangers no els diuen res per fer algo aixina, "I make some joints in the front of a police officer and he didn´t say me anything..." Jo per si de cas, ni probar, ja es prou que li pegue calà al porro pa que entre una redà i me facen com al Lute en la pressó, agarrat d´una cordeta en els ous. Com que el tomás volia intimitat en la checana, i estaven jugant al furbolí, jo me n´aní a merodejar dones. Res d´interés, excepte una xica que ahí estava en la barra. Influències de la tele, m´acostí a ligar com els machos, vaig dir cincuanta tonteríes i quan encara no m´havia donat temps d´arrepentirme, me diu que les amigues la criden i sen te que anar. Xe, que mal havia eixit.

Total que pulule i después d´otear varies ties bones però en companyia, decideixc eixir a prendre l´aire on uns francessos drogats me conten paranoies de la vida nocturna mentres se diuen fills de putes i de tot entre ells. Vagament recorde una xica francessa que se m´agarrà del coll, però tenia cara de fraguel, i a més li se n´anava el cusco més que una pastilla de sabo en la el piso d´una pressó, dissenyaora o algo aixina era. Me disculpe i men vaig a un 24 horas a comprar una cervesseta pa refrescar i pel camí me trobe a la tía que estava parlant antes. Me diu, esperat, esperat, i jo m´espere, se fiquem a xarrar i me dona el teléfono... els dissabtes està lliure. La sonrisa d´autocomplacència es inevitable, però segurament acabaré diguent que no, com a totes.

Després del logo passem a un altre antro on hi ha més de lo mateix, gent vestida com a sunormals pa llamar l´atenció que sa mare no li donava, o igual es que li donava massa i hasta sels passava per les parts, però això vos dic jo que no es normal. ¿Algo més a destacar de la nit? Lo de sempre, tíos penjats contante batalletes, ties bones que te fiquen marcante a les 12, i vore el sol eixir en la botella de cervessa en la mà...una altra merda de nit, però en xina.


Cada día m´adore més, mort. Com sol dir el dimoni, això no es res pa lo que te vindre...

viernes, 8 de mayo de 2009

Llonganissa dolça en best brand liquor
Buenas, samarros. Alguns pensaven que els meus dies havien acabat en el puchero d´algun chino, altres que sencillament m´havia quedat sec en l´habitació de la residència. No, senyores i senyors, el que passa es que desde que torní de Hangzhou, no he anat a cap lloc. Sencillament m´alce, vaig al laboratori (que qué cerdos que són), faig el meu projecte i torne a casa. Hui es el primer día que isc desde fa dues setmanes i men vaig al cumpleanys del danés. El tipo ha llogat un restaurant danés, del qual, com si de un banquet de boda es tractara, hi ha que pagar fiança pa reservar. Tinc por de la clavà que mos van a pegar, però ara vorem. Jo per si de cas ja m´he prés un red bull d´ixos d´así, que curiosament es venen com a complexes vitamínics i sense gas (sí, pareixen jarabe).

¿Qué vos puc contar aixina al bote bote de china que haja vist curiós aquestes dues setmanes? Pues que ja comença a fer calina i les xiquetes ansenyen les cuixetes i alguna que altra fa que el mandao apunte al nord, que no es que hi hasquen massa xines que estiguen bones, però quan hi ha alguna, la cabota palpita de dolor demanant cova. Pues això i que l´altre dia al super comprí llonganisses de pasqua (en China!!!) tot emocionat...i resulta que estaven dolçes, i horriblement asqueroses. Me quede en els ous podrits i els salats.


I ara un especial. Com saber si un xino t´insulta? Pues ale, así va una serie de frases curioses sobre insults en xino :
  • Idiota, sunormal, tonto, estupid, vamos, lo de sempre sinònims de dir imbècil a algú : 傻冒 sha3 mao2 白痴 bai2 chi1 傻瓜 sha3 gua1 笨蛋 ben1 dan4 蠢 chun3 二百五 er2 bai3 wu

  • ¿Estás tonto qué? En xino se sol dir, literalment ¿tens algo trencat en el cap o qué? 你脑子坏了吧 ? ni3 nao3 zi huai4 le ba


  • Mira per aon vas! En xino diuen , qué no tens ulls? 你没长眼睛吗?ni3 mei2 zhang3 yan3 jing1 ma?

  • Esta mola mogolló. En Xina regalar un sombrero verd a algú es sinònim de burla, perquè li estàs diguent cornut. Aixì que 黛绿帽子啦!dai4 lv4 mao4 zi la! (portar un sombrero verd) significa cornut, que la dona te l´ha pegat.

  • Estás com una puta cabra! se diu algo aixina com : 神经病!shen2 jing1 bing4 Literalment es un ¿estás enfermo? en el mal sentit

  • Aquesta es una de les meues expressions preferides. Se diu quan veus a un huelo en una tía jove, cosa que sol passar per así massa asovint. Com es diu en anglés (rob the cradle o atracacunes) també té tela, però mola més en xino : 老牛吃嫩草。lao3 niu2 chi1 nen4 cao3, o siga, Vaca vieja come hierba fresca.


  • Esta va pa la nostra generació i la fique en tres formes : en america es diuen boomerang child, en anglaterra NEET (Not Engaged in Education, Employement or Training), i en chino 啃老 ken3 lao 3, o siga, gent que no pega ni palo i viu dels papis, ni estudien, ni treballen, ni tenen ganes.
  • Gay, maricona, en chino es... NO existeix!!! Sip, jo em quedí pillat, el terme s´ha acunyà no fa molt, tenen homosexual en el sentit cientifíc, però no com a insult. Fins fa poc. Pa algú afeminat gasten el terme 娘娘腔 niang niang qiang. Per internet solen dir 玻璃 bo li, com maricona busca polles, i per últim 变态 bian tai, 人妖ren yao, són termes de carreró.

  • I com no, pal final, la millor : Putaaaaaaaa. En xino se pot dir de varies formes, com no. Ara mateixa recorde dos : 三八 san1 ba1 , 小姐 xiao3 jie1 . La última depen del lloc on estigues, significa camarera o puta. En Shanghai a les cambreres es solen cridar per xiao jie, però en altres llocs del país, podría considerarse com insult. Com sempre depén del tò en que ho digues. 妓女 ji nv , y la pitjor de totes, en diferència, es 婊子biao zi.

Bueno, bé, ja faré més recopilatori d´expressions d´ixes, jeje. Encara no sé com dir fill de puta o desgraciat, i això es important (sé dirho de paraula, però no escriureho).

Ahí teniu un poc més d´informació :

http://en.wikipedia.org/wiki/Mandarin_slangBé, vos deixe algunes fotos d´utilleries xines, curiositats, més que altra cosa, com utensilis de cuina i coses de la antiga vida en xina. Si vos pregunteu que es la segona foto, es un pou de recaudació d´un banc de fa 400 anys. Les peces de metal son tipo lingots que representen diners.