jueves, 2 de octubre de 2008

Shanghai naigt (2)

,





Bona nit, gabarres. Mentres que en una part del món el Dow Jones se cau i s´obrí un forat al averno en la banca del Wall Street, altres com jo, es dediquen a buscar aspinac pa ficarlo a l´ansalà, mirant entre els terrifics carrers d´una ciutat on aparantment no passa res i passa de tot al mateix temps.

Así els xinos flipen en el viatge espacial, en la llet anvenenà i en el progrés. Shanghai, per exemple. En dos anys ha inaugurat dos línees de metro noves, per al 2010 hi haurán 4 més. No he vist mai una ciutat que cresca tan depressa. L´edifici del qual vos ficaré fotos en el següent post, s´inaugurà el mes passat. 494 metres. L´edifici de Taipei el supera 509 metros, es el segon edifici més alt del món. Pujes al piso 100, amb un ascensor a 80 Km/h. Bé, la veritat, no es tan impresionant, bona vista i s´ha acabat...

Vos fique el famós carrer Nanjing road, on la gent de nit t´agobia pa dur-te a llocs de massatge... sí, imagineu-vos el tipus de massatge. Les últimes corresponen a la vista de Pudong, centre financier. Pareix que estigues en una ciutat del segle 3000 o algo aixina. La sensació es rara, com si estagueres passejant per la peliculad de Yo robot, falten només els cotxes volant.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Xèee, perfi una foto teua!