martes, 23 de septiembre de 2008

Suzhou(2)

,




Com que no puc pujar més de 5 fotos per post (i això de fer un fotolog, com alguns m'han propossat, em resulta cansino, ja tinc prou amb açò), faré 3 o 4 posts, finalment. Les fotos que veieu són del famós jardí del Mestre de Reds, un tío que era el puto amo dels ejèrcits però que en el fons volia ser peixcaor professional, i anar a per llobarros, doraes i tenques amb males intencions. Finalment ho va aconseguir i es va retirar a una casa amb un llac al mig. El llac está ple de peixets de colorets, el típic carpó de mercat que compraes per vint duros en la infància, però que están ahí més anys que jo i són tintamarros de veritat. Vaig vore un peix taronja-groc de quasi un metre de llarg i un negre de metre i mig. Molen.

A més, vos fique una foto del tradicional menjar de Suzhou. Boníssim. Els fideus tenien un sabor autèntic a carn i verdures, i les boles que vegueu están plenes de carn, i fan un gust com a xulla torrà un poc avinagrà, però la combinació amb el pa que l'envolta es fantàstica. El millor que he menjat en Xina per ara, i era un bar de carrer, normal i corrent. Una curiositat, els cacaus pa picar, están molls, tenen més sabor a cigró que a cacau.

Un dels grans mites de la Xina és que la gent es pensa que así vas a menjar xinos tot el día : rollitos de primavera i arroç tres delisies. Nop. El desdejuni habitual es un ou bollit, un taçò de tofu o un bollet de carn i verdures al vapor i un té amb llet. A migdia, si vas a la cafeteria, tens un mesclaillo d'arroç blanc, carn que pareix detritus de mataero, i verdures en sabor a césped. Horrible, però en 20 cèntims, q vols més? També pots pagar un poc més i triar un plat de tallarins o arroç amb verdures i carn. O anar a un restaurant i triar entre els més de 50 plats q solen hi haure, 80% picants o gelatinosos. En la meua dieta vaig alternant, però no sabeu el que es tira de menys un bon plat de paella, una pizza, un plat de macarrons o un bon plat de puchero.

5 comentarios:

tonio dijo...

Des d'Alemània me sume a la reinvidicació del Serra per un bon plat de putxero!

Unknown dijo...

Mmmm...això te una bona pinta. L'unic q fa lletja la foto es que el cel esta prou gris...i entre això i q dius q fa pudor a sequia xunga...

Anónimo dijo...

com li poden fer aixo als cacaus? nooooooooooooooooooo!!!

David dijo...

Ie però quan vas a ficar una foto teua nuet.
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anónimo dijo...

dios

esos fideos tienen una pinta impresionante.... : )...

20 centimooooos?