sábado, 14 de febrero de 2009

Coses varies, antes de continuar













Hui és el millor dia pa les parelletes ampalagoses i els cuernuts ignorants, i el pitjor pa els solteros amargats i els que planten els cuernos i tenen que fer el paripé davant les flors de la parella. No sé per quina raó, fer cuernut algú así se diu "ficar-li el sombrero verd". És ben sabut en xina que qui se compra un gorro verd se van a riure tots d´ell, aixina que ja sabeu, si algún día aneu a Xina en la parella, el millor regal, un gorret verdet.


Pues això, que m´alegre de no tindre que gastarme pasta en un regal inútil, i no tindre que aguantar les tonteríes romántiques que tant li agraden a les dones. Però per altra banda, és el preu que paguem els homes per mullar el xurro, es desalentaor pensar la de gent que esta nit menjarà xirles, i quans de nosaltres buscarem el remei en películes de fontaneros, de guió totalment imprevisible.

És curiós com el San Valentín, festa originalment pagana, i després acceptada, ha arribat fins i tot a Xina. Tot siga per consumir colgants amb corets i ositos de Tous (que toquen els ...), i per a que els restaurants i les floristeries facen la festa. Lamentable, vosatros dixeu que els xinos follen i voreu aon acabem. Tingau en compte, per exemple, el día de l´any nou xino, el típic mensajet (vaig a escriurel, encara que no el podreu interpretar), de feliç any nou, eixa nit es van enviar més de 10 billions de sms.

Vamos allà:
牛年来了, 让我们穿起牛仔裤,跳起牛仔舞,
迎接牛年的到来。
祝你天天喝牛奶,吃牛排,人牛市,发牛财,家里的钱
是汗牛充栋,五百万对你来说是九牛一毛。
牛气中天。
牛劲十足, 牛九四射牛年你最年!
新年快乐!


No vaig a traduir el mensajet, perquè la sarta de tonteríes es abominable. Diu algo aixina com menja carn de bou, beu molta llet, comprat un vaqueros, ves a torejar, y vamos, tonteries relacionaes amb les vaques. Als xinos els fa molta gracia cada any d´un animal, dir tonteríes tipo, este any minjaré més ternera perquè es l´any del bou aixina tindré molta sort i diners, o menjaré hamburguesa de rata perquè és l´any de la rata.

Les fotos que vos pose hui es de la segona visita a JingLi. Preparaven el festival de nadal, i podeu vore com s´adornaven els carrerets en chabacanaes i tonteries xines.

No hay comentarios: