lunes, 16 de febrero de 2009

Crueltat animal




La entrada d´avui és una de les més desagradables que vaig a escriure, i no és broma. Però és una cosa que vull comentar. Xina i els bitxos. És lamentable, que una de les societats que més haja avançat humanament en les religions (les religions orientals són les més humanistes), haja arribat a ser tan desoladorament destructiva. Ja he parlat del poc respete que tenen al mig ambient, i del poc trellat que tenen respecte a això.



Una de les voltes que més me vaig enfadar en esta gent va ser en el poble de muntanya dels huelos. Estavem 6 persones, els 3 cosins de 12, 16 i 19 anys, la germana del meu amic i el meu amic. De sobte, un dels tíos ens donà una caixa de pastelitos i la gent, obrí el pastelito i tira els papers en terra, però sense pensar-ho. En mig del camp. Jo li dic al xiquet, no tires això en terra, tira-ho a la basura. Davant la meua sorpressa, el niñato, enves d´agarrar el paper, se ficà a riures de mi, i tots els demés, davant de mi, per fer-me la gràcia, tiraren el paper en terra. Els vaig dir de maleducats en amunt. És la volta que més m´he enfadat en aquesta gent. La ignorància és mala per naturalessa. I damunt el meu amic, els defenia. Deia que tota la vida la basura es tirava per terra. I aleshores, li vaig tindre que explicar que la basura de antes, com una pell de taronja o un tros de pa, no es lo mateix que la basura de plàstic de ara. Però no volien entendre-ho. I es rigueren de mí.



També es rigueren de mí quan deia alguna cosa en favor dels animals. Em reventà la suprema crueltat animal. No tenen límit. Ja vaig vore en el mercat animal pardals que per a que no s´escaparen teníen un ferro cosit a la carn de l´ala o al pico, tortugues velles molt grans en espais que quasi no es podien ni menejar, y bé, totes les típiques coses que pots vore en un mercat d´animals de maltrat. Una volta vaig vore un home agafar un cudol i tirar-lil a un gos perquè pijava a la porta, i no li tirà precissament per asustar-lo. La gent que té gossos bàsicament els maltrata sense pietat, i de normal la gent és totalment indiferent al dolor animal. De fet, voler a un animal és una cosa molt rara en Xina.




Al principi pensava que algunes xiques, que sí tenien mascotes com gats o hamsters, sí eren més humanes, i que pot ser la cosa estaría canviant. Però no. Amb el temps he vist que és un amor mort, de capritxo. La gent té animals pa dir que bonico que és, qué mono és este conillet, però no el considera ni viu, és com un joguet, i quan s´avorreixen el maten o el tiren a la basura...viu.




Sé que Xina no és l´únic país on passa açò, la major part de l´Africa i els païssos asiàtics fan barbaritats d´aquest estil. Pense que la ignorància dins de la pobressa és mala, i que, que curiós, la gent més pobra és la més cruel amb els animals. No crec que la gent que faça aquestes coses siga mala, ho fan perquè no tenen més coneixement, o perquè han de guanyar-se la vida en unes condicions de vida lamentables. Sin embargo, sóc de la opinió de que de matar un gos a palos a matar una persona hi ha una línea molt molt fina, casi invisible. I encara que entenc a aquesta gent, no puc perdonar-los per fer això.




La ráo d´escriure aquest post, és perquè no sé que fer amb els meus hamsters. He vist totes les possibilitats d´enviar-los a Espanya i no puc. Pensava que donar-los a algún amic seria fàcil, però m he trobat amb un mur enorme. La gent xina no vol animals de companyia, són totalment insensibles a la meua situació. Inclús se m´ha sugerit indirectament que els tire a la basura o els mate. No puc, he de fer alguna cosa. Almenys, els he salvat d´una mort segura (estaven quasi morts d´inanició quan els comprí) i els donaré quasi un any de felicitat. Ja vorem que passa.




Vaig a ficar-vos un resum d´una serie d´informes . No he vist directament aquestes coses, però he sentit parlar d´elles als xinos amb total indiferència. Per exemple lo de matar a un gos per la ràbia perquè sí, sense cap remordiment a pedraes al cap, o lo de menjar gossos. I he vist llocs on pots comprar parts de ossos i tigres, tendes clandestines en els carrers. Però millor si llegiu açò :




Rabia
En el verano de 2006 la muerte de 16 personas por un brote de rabia motivó que las autoridades sanitarias chinas ordenaran una matanza de más de 54.000 perros en el distrito de Mouding, en la provincia de Yunnan (suroeste), donde habitaban aproximadamente 500 mil perros. Durante 5 dí­as que duró la matanza, los perros que eran paseados les fueron arrebatados a sus dueños y luego muertos a golpes, descargas eléctricas o enterrados vivos. Otros 98.000 perros fueron asesinados en Longxin, 90.000 en Nanjing y 67.000 en Ji Ning.



En otros casos, empleados del Gobierno entraban ruidosamente a las poblaciones a fin de hacer ladrar a los perros y localizarlos para eliminarlos.



A los dueños de los animales se les habí­a ofrecido el equivalente a 63 centavos de dólar por animal para que los mataran ellos mismos, antes de que fueran enviados los equipos del Gobierno para hacerlo.


Pieles de perros y gatos
Entre un 25-30% de la piel producida en China viene de animales salvajes, y un 70-75% de animales criados en cautividad.
Una investigación de la Swiss Animal Protection (SAP) que duró 18 meses en China reveló que perros, gatos y otros animales eran criados en granjas -la mayorí­a al norte de China donde el clima es más frí­o, lo que favorece la fineza y calidad del pelo. En la mayorí­a de las ocasiones, los perros y gatos asesinados no provienen de criadero y bien pueden ser animales robados o perdidos. Además, se reportó que algunas familias chinas crí­an unos cuantos gatos y perros durante el invierno, y en primavera matan a los animales para llevar sus pellejos al mercado. Muchos pueblos tienen mercados al aire libre que sirven de puntos de encuentro donde se venden los pellejos de perros y gatos que son asesinados en la localidad correspondiente.
En las granjas, los investigadores encontraron perros vivos en una habitación sin calefacción viviendo el pleno rigor del invierno, rodeados de los cuerpos sin vida de otros perros que colgaban de ganchos. Algunos de estos perros estaban destinados a ser vendidos y comidos en Harbin, y su piel a ser vendida en el comercio de las pieles. Los perros eran “empaquetados” en sacos y transportados en un vehí­culo hasta el matadero durante varias horas de trayecto.





Ya en Harbin, los investigadores pudieron ver perros mantenidos en la más absoluta oscuridad y expuestos al intenso frí­o de febrero sin agua ni comida. Los perros estaban sujetos de las patas por finos alambres. El carnicero mata de 10 a 12 perros al dí­a , aunque un gran número de perros no acaba su trayecto en China, ya que algunos restaurantes (la mayorí­a coreanos) quieren “carne fresca” y muchos de los perros son llevados a otros destinos.




Tigres y osos


Los osos han sido perseguidos y muertos para extraer sus vesí­culas biliares desde hace más de 1000 años, pero es sólo en los últimos 20 años que algunos paí­ses de Asia (China, Corea y Vietnam) han comenzando a adoptar el sistema de granjas biliares, apoyados por los gobiernos de estos paí­ses. Los osos son los únicos mamí­feros que producen grandes cantidades de ácido biliar (ácido ursodesoxicólico), que viene siendo usado en la medicina tradicional china desde hace más de 3.000 años porque supuestamente cura desde la impotencia sexual hasta el cáncer o las enfermedades hepáticas. De las 8 especies de osos que existen, todas excepto el panda gigante han visto sus ejemplares reducidos a causa del comercio de la bilis.




El uso de huesos de tigre se remonta hace 1.500 años atrás en China. Es usado en la medicina tradicional para eliminar la humedad y dispersar la energía fría del cuerpo, de acuerdo a la teoría médica china. Los que proponen el uso de huesos de tigre dicen que tiene propiedades anti inflamatorias, alivia el dolor en los reumatismos, articulaciones y músculos, relaja y fortalece los tendones y tiene efectos beneficiosos en la circulación sanguínea y las funciones hepáticas y renales.



A pesar de que China y otros países consumidores de hueso de tigre han prohibido el comercio de tigres, y aunque removió su uso de la Farmacopea Oficial de la medicina china tradicional (en 1993), la demanda por huesos de tigre sigue altísima, y para ello, crían tigres en granjas.
Estas granjas poseen cerca de 5.000 tigres en cautividad. Cada año, se estima que nacen 1.000 cachorros en estas granjas comerciales, que son atractivos turísticos y reclaman ser parte de programas de re-introducción de tigres a la naturaleza. Sin embargo, existe evidencia de lo contrario, pues la granja sólo explota tigres para su beneficio comercial, y tanto les vale el tigre vivo como el tigre muerto.


1 comentario:

kiri dijo...

ens duen anys llum de ventaja...